torsdag 15 januari 2015

Bästa Kladdkakan

Bästa kladdkakan
10-12 (~120g) dadlar, helst färska ex. Fontana (torkade dadlar behöver blötläggas).
1 dl (35g) kokos 
2 dl (75-80g) mandelmjöl 
1 tsk vaniljpulver 
5 msk (30g) kakao (märket valrona har en riktigt fin kakao).
1 tsk bakpulver 
1 nypa salt
1/2 dl (35-40g) smält kokosolja 
1 msk (10-15g) honung eller agavesirap
3 st ägg 

Om man väljer att använda torkade dadlar ska dessa blötläggas, gärna över natten. 
Ta bort kärnan ur dadlarna och mixa dem tillsammans med med kokos. Häll i mandelmjöl, vanilj, kakao, salt och bakpulver. 
Smält kokosoljan, tillsätt den i smeten tillsammans med ägg och honung.
Häll i smeten i en form som du smort med kokosolja och "bröat" med kokos eller mandelmjöl. Grädda 7-8 min på 175 grader, låt svalna och kyl den minst 1 timma innan servering.

Servera med ex. grädde, kvarg eller kokosgrädde +hallon och lakritspulver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.