Fejkad gino med kokostäcke
Beräkna ungefär 150g valfri tärnad frukt/portion.
Till 4 portioner bruka vi ta 3 st kiwi, 2 bananer & 250g jordgubbar, mango, blåbär, ananas eller persika.
Kokostäcke
1,25 dl riven kokos
3 msk agavesirap
3 msk kokosolja
3 msk kokosolja
2 krm vaniljpulver (eller lite limesaft).
Skär frukten i mindre bitar, dela upp frukten i portionsformar eller lägg allt i en större ugnsform.
Blanda ihop ingredienserna till kokostäcket och sprid ut det över frukten. Gratinera på 200 grader i ca 10 min. Servera ginon som den är eller tex. med vispad kokosgrädde.
Kokosgrädde
1 burk kokosmjölk, bara det feta lagret (den gröna ekologiska burken är vispbar)
lite vaniljpulver eller sötning
Vispa med elvisp det översta "feta lagret" av kokosmjölken ett par sekunder till en luftig grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.