onsdag 7 januari 2015

Tre sorters pannkakor

Tunna pannkakor med kokosmjöl (receptet ger 2 st ca 60-65kacl/st) 
1st stort ägg
1 tsk kokosmjöl
1 tsk fiberhusk/phsylliumhusk
1/2 dl valfri mjölk (ex. osötad mandelmjölk)
lite salt & vaniljpulver (valfritt)

Skaka/ vispa ihop smeten och låt den stå 10 minuter. Stek pannkakorna i kokosolja och vänd dem gärna flera gånger för att få en bra yta. 

Havrepannkakor (receptet ger 4 st 70 kacl/st). 
2 ägg
3 msk havremjöl (~1/2-0,75 dl mixade havregryn). 
1-1,25 dl valfri mjölk
1/2 tsk fiberhusk (vaniljpulver/salt)

Vispa ihop smeten och låt den stå ett par minuter, stek pannkakorna i kokosolja. 

Tunna pannkakor med bovetemjöl (receptet ger 5st ca 80kack/st) 
2 st ägg
1 dl bovetemjöl 
1/2 msk fiberhusk
2,5 dl valfri mjölk, grädde eller vatten
vaniljpulver & salt 
kokosolja till stekning

Blanda alla torrvarorna och vispa i vätskan och äggen, låt smeten stå 10-15 minuter. Stek i kokosolja på medelvärme tills pannkakorna blir frasiga och får fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.