söndag 1 mars 2015

Jinnedals omelett med topping

Jinnedals omelett med keso & topping
4-5 st ägg
2-3 msk vatten, nötmjölk/havregrädde eller valfri grädde
salt & peppar
100-150g keso eller ost (valfritt)

Receptet ger en medelstor stekpanna, 2 portioner. Gör en större sats om omeletten ska lagas i en ungsform.

Omeletten kan fyllas med nästan vad som helst tex. Lök, paprika, svamp eller liknande.
Toppa med valfria grönsaker. 

Välj en stekpanna eller ugnsform som har teflonbeläggnung. Vispa ihop ägg, salt, peppar och vatten med hjälp av en gaffel. Stek fyllningen separat i en panna eller stek den först, lägg den åt sidan och sänk värmen rejält. Tillsätt lite kokosolja/smör, häll i äggblandningen, stek försiktigt på svag värme några minuter, lyft på kanten eller dra lös smet mot botten varsamt med stekspaden för att få den rätta krämigheten. 
Sluta röra när omeletten stelnar och blir krämig, lägg på fyllningen och klicka i keson. Låt omeletten gå på låg värme tills keson/osten har smält och omeletten har stelnat (tar ca 10 min). 

Kan varieras med alla möjliga fyllningar och går även att tillaga i ugn, 225 grader ca 20 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.