fredag 27 mars 2015

Jinnedals äppelmuffins

Jinnedals äppelmuffins
(receptet ger 10 st muffins ca 65 kacl/st med havremjöl eller 75kacl med mandelmjöl).
3 skalade äpplen (ca 350g) 
3-4 dadlar (kan ersättas med valfri sötning) 
2 tsk kanel (valfritt) 
1/2 tsk kardemumma (eller lite nejlika och citron) 

1 dl havremjöl = mixade havregryn (eller 1 dl mandelmjöl).
2 msk kokosmjöl 
3 msk pofiber 
1 tsk bakpulver 
2 ägg 
1-2 msk valfri sötning ex. agavesirap, honung eller kokossocker 

Skala och tärna 3 st äpplen, mixa eller koka ihop dem till ett mos tillsammans med kryddor och dadlar. Låt svalna och tillsätt mjöl, bakpulver, ev sötning och ägg. Klicka smeten i formar och toppa med mandelspån, grädda i ca 15-20 minuter på 200 grader. Förvaras i kyl eller frys (jättegoda att äta när de är kylskåpskalla).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.