Jinnedals äppelmuffins
(receptet ger 10 st muffins ca 65 kacl/st med havremjöl eller 75kacl med mandelmjöl).
3 skalade äpplen (ca 350g) 3-4 dadlar (kan ersättas med valfri sötning)
2 tsk kanel (valfritt)
1/2 tsk kardemumma (eller lite nejlika och citron)
1 dl havremjöl = mixade havregryn (eller 1 dl mandelmjöl).
2 msk kokosmjöl
3 msk pofiber
1 tsk bakpulver
2 ägg
1-2 msk valfri sötning ex. agavesirap, honung eller kokossocker
Skala och tärna 3 st äpplen, mixa eller koka ihop dem till ett mos tillsammans med kryddor och dadlar. Låt svalna och tillsätt mjöl, bakpulver, ev sötning och ägg. Klicka smeten i formar och toppa med mandelspån, grädda i ca 15-20 minuter på 200 grader. Förvaras i kyl eller frys (jättegoda att äta när de är kylskåpskalla).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.