Zucchinibiffar (8 st medelstora biffar ca 50kacl/st)
1 st zucchini ca 500g
1 st ägg
50g riven parmesan/ost (valfritt)
1 st riven vitlöksklyfta
2 st rivna shalottenlökar (eller 1/2 gul lök)
0,75- 1 msk fiberhusk
salt & svartpeppar
Skölj zucchinin, riv den grovt, lägg den i ett durkslag, salta lite, rör om och låt den stå och dra i 10-15min. Krama ur vätskan ur zucchinin, blanda den med resterande ingredienser och låt smeten svälla minst 10 minuter. Forma smeten till många små eller större biffar. Stek biffarna i smör eller valfri olja på medelvärme. Servera zucchinibiffarna kalla eller varma som tillbehör till ex fisk, som smårätt på buffébordet, eller som en förrätt tillsammmans med hackad rödlök, kallrökt lax & dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.