onsdag 18 mars 2015

Jinnedals kolatryfflar med lakrits

Kolatryfflar med lakrits (en liten (100g) kaka,16st ca 20kacl/st) 
5-6st (60g) färska dadlar 
2 msk kakao 
1/2 tsk lakritspulver (mängden kan variera något för olika typer av lakritspulver).
1-2 tsk (10g) kokosolja 
1/2 krm vaniljpulver, lite salt (valfritt)
1/2 msk kakao och lakritspulver eller sesamfrön att pudra/strö tryffelkakan med. 

Ta bort kärnorna ur dadlarna, lägg dadlarna i en mixer och tillsätt resterande ingridienser. Mixa och kolla konsistensen. Gå i med kokosoljan sist, om dadlarna är väldigt färska så behövs det ytterst lite kokosolja (annars riskerar tryfflarna att bli för oljiga). Mixa på låg hastighet någon minut tills tryffelmassan blir glansig, klumpar ihop sig och släpper ifrån kanterna. Ta upp massan, lägg den på en bit bakplåtspapper och forma till en kaka genom att vika platta ut och vika bakplåtspapperet runt massan. 
Pudra med kakao och gärna lite mer lakritspulver och lägg kakan i frysen i minst 20 min. Ta ut och skär tryffelkakan i bitar. Förvaras bäst i frysen i sitt bakplåtspapper. Variera genom att tillsätta 2 msk sesamfrön i tryffelmassan och strö den med sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.