fredag 20 mars 2015

Jinnedals fröfrallor

Jinnedals fröfrallor (receptet ger 12 st, ca 70kacl/st)
1,5 dl boveteflingor 
1 dl  pofiber 
1 dl fibrex/kruskakli (för glutenfritt välj, 1/2-0,75 dl fibrex eller mer boveteflingor) 
1,5 dl frön (ex. 1/2 dl linfrön, 1/2 dl solrosfrön, 1/2 dl pumpafrön).
4- 4,5 dl vatten 
2 msk fiberhusk 
1-2 tsk kanel & lite kardemumma (kan uteslutas) 
Nypa salt

Variera och tillsätt: 
1/2 dl nötter, hampaprotein, finhackade russin eller annan torkad frukt 
1 ägg & 1 tsk bakpulver 

Blanda alla ingredienser noga och låt smeten svälla minst 10-15 minuter. 
Klicka ut smeten i högar på ett bakplåtspapper och toppa med valfria frön. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 25 minuter på 175-180 grader. 

(Bilden visar frallor gjorda med ägg och bakpulver) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.