1,5 dl boveteflingor
1 dl pofiber
1 dl fibrex/kruskakli (för glutenfritt välj, 1/2-0,75 dl fibrex eller mer boveteflingor)
1 dl pofiber
1 dl fibrex/kruskakli (för glutenfritt välj, 1/2-0,75 dl fibrex eller mer boveteflingor)
1,5 dl frön (ex. 1/2 dl linfrön, 1/2 dl solrosfrön, 1/2 dl pumpafrön).
4- 4,5 dl vatten
2 msk fiberhusk
4- 4,5 dl vatten
2 msk fiberhusk
1-2 tsk kanel & lite kardemumma (kan uteslutas)
Nypa salt
Variera och tillsätt:
1/2 dl nötter, hampaprotein, finhackade russin eller annan torkad frukt
1/2 dl nötter, hampaprotein, finhackade russin eller annan torkad frukt
1 ägg & 1 tsk bakpulver
Blanda alla ingredienser noga och låt smeten svälla minst 10-15 minuter.
Klicka ut smeten i högar på ett bakplåtspapper och toppa med valfria frön. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 25 minuter på 175-180 grader.
(Bilden visar frallor gjorda med ägg och bakpulver)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.