onsdag 25 mars 2015

Jinnedals pajskal

Jinnedals pajskal (ett supergott lättskuret och stabilt pajskal som passar till alla typer av fyllningar). 
2 dl mandelmjöl (80g) 
1,5 dl riven kokos (55g) 
1 dl kokosmjöl (ca40g) (gärna av bra kvalitet, urtekram, aman-prana och sellton är bra). 
1,5- 2 msk kokosolja (20g) 
3 msk vatten 
1 ägg 
1 msk agavesirap (10g)
1 krm vaniljpulver
 
Mixa kokosflingorna i en matberedare, tillsätt mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och mixa lite till. 
Vispa ihop ägget med vatten kokosolja, agavesirap och tillsätt mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en slät pajdeg. Tryck ut degen i en pajform och grädda i mitten av ugnen 12 min på 160 grader. 
Låt pajskalet svalna eller fyll med valfri fyllning eller kräm och grädda direkt. (Fruktpajer brukar vara lagom att grädda i ca 160-170 grader 25 minuter). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.