onsdag 11 mars 2015

Kesoplättar med mandel

Kesoplättar med mandel till en person, 4st ca 70 kacl/st
1 ägg 
125g keso
0,75 msk psylliumhusk/fiberhusk 
1,5-2 msk mandelmjöl 
vaniljpulver & ev lite salt
en klick kokosolja eller smör till stekning

Mixa eller mosa ihop alla ingredienser till en slät smet, klicka ut smeten till fyra cirklar i en stor stekpanna. Stek på medelvärme ett par minuter på varje sida. Vänd dem inte för tidigt utan låt dem bli nästan genomgräddade först. 
Servera dem varma eller kalla och variera genom att smaksätta smeten med kanel & kardemumma. 
Tips: gör dubbel sats, lägg hälften i kylen och ät som mellanmål eller frukost nästa dag. Har man inte mandelmjöl så går det lika bra att tillaga dem utan eller ta ex. 1 msk kruskakli istället (60 kacl/st). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.