Kesoplättar med mandel till en person, 4st ca 70 kacl/st
1 ägg
125g keso
0,75 msk psylliumhusk/fiberhusk
1,5-2 msk mandelmjöl
vaniljpulver & ev lite salt
en klick kokosolja eller smör till stekning
Mixa eller mosa ihop alla ingredienser till en slät smet, klicka ut smeten till fyra cirklar i en stor stekpanna. Stek på medelvärme ett par minuter på varje sida. Vänd dem inte för tidigt utan låt dem bli nästan genomgräddade först.
Servera dem varma eller kalla och variera genom att smaksätta smeten med kanel & kardemumma.
Tips: gör dubbel sats, lägg hälften i kylen och ät som mellanmål eller frukost nästa dag. Har man inte mandelmjöl så går det lika bra att tillaga dem utan eller ta ex. 1 msk kruskakli istället (60 kacl/st).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.