2 st ägg
2 dl valfri mjölk/grädde (ex. havregrädde, mandelmjölk, kokosmjölk)
3 msk fibrex eller kruskakli (fibrex för att få 100% glutenfritt)
3 msk kokosmjöl eller 3 msk mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver & en nypa salt
1-2 tsk kardemumma, 2 krm vaniljpulver eller en nypa kokossocker
1 msk kokosolja till att pensla våffeljärnet med.
Blanda alla torrvarorna och vispa i ägg och vätska. Låt smeten svälla minst 5 minuter.
Smörj/pensla våffeljärnet med kokosolja eller smör och grädda våfflorna tills de får fin färg.
Vispa smeten och smörj järnet mellan gräddningarna.
Låt våfflorna svalna på galler, varmhåll dem i ugnen eller servera dem direkt. Våfflorna gräddas bäst i ett våffeljärn med teflonbeläggning.
Servera med tex. bär och vispad kokos eller avokadogrädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.