fredag 20 mars 2015

Nyttiga våfflor

Bilden visar våfflor med mandelmjöl & kardemumma 
Jinnedals nyttiga våfflor (receptet ger 4st våfflor, endast 75kacl/st med kokosmjöl) 
2 st ägg 
2 dl valfri mjölk/grädde (ex. havregrädde, mandelmjölk, kokosmjölk) 
3 msk fibrex eller kruskakli (fibrex för att få 100% glutenfritt) 
3 msk kokosmjöl eller 3 msk mandelmjöl 
2 tsk fiberhusk 
1/2 tsk bakpulver & en nypa salt
1-2 tsk kardemumma, 2 krm vaniljpulver eller en nypa kokossocker 

1 msk kokosolja till att pensla våffeljärnet med. 

Blanda alla torrvarorna och vispa i ägg och vätska. Låt smeten svälla minst 5 minuter. 
Smörj/pensla våffeljärnet med kokosolja eller smör och grädda våfflorna tills de får fin färg. 
Vispa smeten och smörj järnet mellan gräddningarna. 
Låt våfflorna svalna på galler, varmhåll dem i ugnen eller servera dem direkt. Våfflorna gräddas bäst i ett våffeljärn med teflonbeläggning. 

Servera med tex. bär och vispad kokos eller avokadogrädde! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.