fredag 27 februari 2015

Apelsin & chokladkaka

Rawfoodkaka med apelsin & choklad (receptet ger en liten form) 
Första lagret, kladdkaka: 
2 dl nötter (ex. 1 dl mandel/mandelmjöl 40g, 1 dl valnötter 45g) 
10 st färska dadlar (ca 120g används torkade dadlar så behöver de blötläggas först). 
2-3 msk kakao 
1 krm salt & 1-2 krm vaniljpulver (valfritt) 
ca 2 msk pressad apelsinsaft (kolla konsistensen under mixningen). 
 
Andra lagret, kokostäcke men apelsinsmak:
2 dl kokos 70g 
1 dl nötter/frön 55g (ex. 20g mandelmjöl & 35g mandlar el valnötter)
1 msk valfri sötning 
1 msk rivet apelsinskal 
1 msk apelsinsaft 
1/2- 1 msk kokosolja

Mixa alla ingredienser till första lagret, se till så att smeten går att forma och inte blir för blöt. 
Klä en liten fyrkantig form med plastfolie, tryck ut smeten i botten av formen och låt stelna i frysen. 
Mixa alla ingredienser till andra lagret, mixa tills smeten går lätt att forma. 
Tryck ut smeten ovanpå första lagret, ställ i kyl/frys en stund innan servering. 
Kakan sparas & förvaras bäst i frysen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.