Receptet ger 2 st baguetter, smak och konsistens påminner om chiabattabröd, krispig yta och luftig men matig deg).
500g vatten (ca 5,25 dl)
20g jäst 1 tsk salt
50g majsmjöl (knappt 1 dl)
100g rismjöl (1,7dl)
150g bovetemjöl (2,5 dl)
10g pofiber (1/2dl)
10 g fiberhusk (2 msk)
Valmofrön/ pumpafrön till topping (valfritt)
För bästa resultat väg alla ingredienser och arbeta degen i en bakmaskin i ca 5 minuter.
Degen ska vara jämn men lite lösare. Täck bunken med plast och låt degen jäsa 2 timmar.
Värm ugnen till 225 grader. Olja in händerna och forma 2 st baguetter på mjölat (majs/bovete) bakbord, vrid något varv och lägg ut baguetterna på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda ca 30-35 minuter tills bröden fått färg och en krispig yta. Vill man ha extra krispig yta kan man öppna luckan när det är 5-10 min kvar, pyscha lite med en vattenflaska och stänga igen.
Brödet kan förvaras några dagar i rumstemperatur i tex. ett bakplåtspapper elller frysas in. Gott att rosta!
Tips gör 1,5 eller dubbel sats (ger tre större baguetter eller fyra mindre.. 30g jäst räcker vid dubbel sats).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.