Marninerade rödbetor (raw)
Skiva rödbetor med mandolin, lägg i en påse och tillsätt, olivolja, citron & salt.
Ångade rödbetor
2 stora rödbetor
1/2 dl vatten
Salt/ örtsalt
Skiva rödbetorna tunt med ex en mandolin, lägg dem i en wok eller stekpanna, häll på 1/2 dl vatten och salta. Låt rödbetorna tillagas medans vattnet ångar bort (medelhög värme, ca 10min). Vänd och sprid ut rödbetorna i pannan några gånger medans vattnet ångar bort. På detta sättet blir rödbetorna inte blöta och för mjuka utan behåller en lagom krispig konsistens.
2 stora rödbetor
1/2 dl vatten
Salt/ örtsalt
Skiva rödbetorna tunt med ex en mandolin, lägg dem i en wok eller stekpanna, häll på 1/2 dl vatten och salta. Låt rödbetorna tillagas medans vattnet ångar bort (medelhög värme, ca 10min). Vänd och sprid ut rödbetorna i pannan några gånger medans vattnet ångar bort. På detta sättet blir rödbetorna inte blöta och för mjuka utan behåller en lagom krispig konsistens.
Servera rödbetorna som tillbehör eller toppa dem med getost, pinjenötter & honung eller balsamvinäger. Detta sätt kan även användas för att tillaga kålrot, morötter, sötpotatis eller andra rotfrukter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.