torsdag 5 februari 2015

Golden Pasta & Golden Milk

Golden pasta
1 msk torkad gurkmeja
1/2 tsk svartpeppar
1/2-1 dl vatten  

1 msk riven ingefära (valfritt) 
1 tsk kanel & 1/2 tsk kardemumma (valfritt) 

Koka ihop allt 1-2 minuter tills det blir en lagom tjock pasta. 
Lägg pastan i en rengjord burk och låt den svalna. Pastan kan förvaras i kyl 1-2 veckor och passar bra att använda som smaksättning i grytor, wok, soppor, dressingar, smoothies, glass eller till en "golden milk". 

Golden milk
(1 glas)
1/2-1 tsk golden pasta
1 1/2- 2 dl osötad mandelmjölk, kokosmjölk, rismjölk eller liknande. 
1 tsk kokosolja 
kardemumma (1krm), vaniljpulver (1krm), kanel (1/2 tsk).
Valfri sötning (kan uteslutas).

Värm kokosolja, mjölk, golden pasta, smaksätt med kardemumma, kanel och vaniljpulver om du inte redan har dem i din golden pasta. Kan även kokas i större mängd och drickas kall dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.