lördag 21 februari 2015

Knäckebröd med chia & mandel

(Ett lyckat experiment i köket som snabbt blev vårt favoritknäcke).
Knäckebröd med chia & mandel
(receptet ger en plåt, 16st ca 64kacl/st, 0,9g kolhydrat)
1 msk fiberhusk
2 msk chiafrön
2 msk mandelmjöl (kan ersättas med ex. bovetemjöl) 
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpafrön 
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl linfrön
2,5 dl vatten 
Salt 

Blanda alla ingredienser noga och låt smeten svälla minst 15min. Bred ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av en slickepott (behöver inte bli supertunt). Skär ut bitar innan knäckebrödet gräddas, ta ut och skär bitar efter halva tiden eller bryt bitar när det är färdiggräddat (lättaste är att ta ut och skära efter halva tiden). Gräddas på ca 160 grader i ungefär 1 timma. Låt knäckebrödet svalna på bakplåtspapperet och förvara det sedan torrt. 
För att variera kan man toppa knäckebrödet innan gräddning med kummin, flingsalt eller vallmofrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.