torsdag 19 februari 2015

Superfrasiga pannkakor

Superfrasiga pannkakor (receptet ger 8 st)
1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl mandelmjöl 
1/2 dl kruskakli (byt mot fibrex för att få pannkakorna helt glutenfria).
1/2 dl hasselnötsmjöl (kan bytas mot mer mandelmjöl eller annat nötmjöl). 
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 st ägg 
1,5 dl valfri mjölk
1 dl valfri grädde (eller mer mjölk) 
1 dl keso
vaniljpulver, salt
1/2-1 msk kokosolja i smeten + kokosolja till stekning. 

Dessa pannkakor blir en blandning mellan våfflor och pannkakor, det är en del ingredienser att mäta upp men det är väl värt besväret. Stavmixa alla ingredienser och låt gärna smeten svälla några minuter. Stek pannkakorna på medelhög värme, smeten blir ganska fast så man behöver ev. breda ut den i pannan med hjälp av stekspaden. Vänd pannkakorna gärna flera gånger för att få dem superfrasiga och torra. Om man vill ha dem ännu frasigare eller om man sparat några i kylen kan man steka på dem en gång till innan servering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.